Top 2000 telt af naar Bohemian Rhapsody

Het zal miljoenen liefhebbers zwaar vallen wanneer de bekende Top 2000 op oudejaarsavond ten einde komt. Bert Haandrikman telt met de luisteraars van Radio 2 af naar middernacht en Bohemian Rhapsody van Queen, die ook dit jaar weer op de eerste plaats staat. Op Nederland 3 doet de NTR hetzelfde met de clips van de tien hoogst genoteerde nummers uit de traditionele ranglijst.

Matthijs van Nieuwkerk (L) en Leo Blokhuis (R) tijdens de opnames van de oudejaarsuitzending van Top2000 a gogo. © ANP Beeld
Matthijs van Nieuwkerk (L) en Leo Blokhuis (R) tijdens de opnames van de oudejaarsuitzending van Top2000 a gogo. © ANP

Daarmee komt een einde aan de 13de editie van de Top 2000 die 156 uur eerder begon op eerste kerstdag en werd geopend door ESA-astronaut André Kuipers vanuit de ruimte.

Direct na middernacht zenden Radio 2 en de NTR op Nederland 3 de concertversie van de Top 2000 uit. De 3JS, Acda en De Munnik, Anita Meyer, Caro Emerald en Frans Bauer zingen een eigen nummer en een favoriet nummer uit de lijst. Ook Lee Towers, Racoon, Rob de Nijs Xander de Buisonjé doen dit.

Zondag 1 januari staat Radio 2 in het teken van de Afkickdag. Luisteraars krijgen in willekeurige volgorde platen voorgeschoteld die net te weinig stemmen kregen voor een notering in de bekende lijst.

Presentator Bert Haandrikman. © ANP Beeld
Presentator Bert Haandrikman. © ANP
Meer over