Theater

Samenzwering van idioten van John Kennedy Toole, een co-productie van KVS/De Bottelarij De Theatercompagnie. Over een kruistocht tegen een wereld vol idioten....

De Revisor van Gogol door De Paardenkathedraal. Over een slaperig stadje waar plotseling een inspecteur (revisor) op bezoek komt. Regie: Dirk Tanghe en Paula Bangels. Vanavond in de Agnietenhof in Tiel, 28 t/m 30 november in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Contact door Golden Palace. Vijf echtparen werken aan hun relatie in een voorstelling over geven en nemen. Op 27 november in de Toneelacademie in Maastricht, zaterdag in De Lieve Vrouw in Amersfoort, dinsdag en woensdag in het Laktheater in Leiden.

Sell By Date Best Before End door Dood Paard, een voorstelling over houdbaarheid. In Frascati Amsterdam, vanavond t/m 29 november (21.30 uur).

Bambierambam, mimetheatergroep Bambi (Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter) staat nog t/m 30 november in het Veemtheater in Amsterdam, alwaar de Bambi-geschiedenis (Bambi 1 t/m 8) voorbijkomt. Op 30 november de voorstelling Rambiebambam! met gastspelers o.a. Ko v/d Bosch (Alex d'Electrique), Klaus Jürgens en Andreas Denk (Hans Hof Ensemble).

Zullen we het Liefde noemen van Peer Wittenbols door Toneelgroep Oostpool. Regie: Rob Ligthert. Deel twee van de Wittenbols' Trilogie van het Verlies. Over een gynaecoloog die zich moet verantwoorden voor een verkeerde medische beslissing. Tot en met 14 december in Huis Oostpool; tournee.

Urbi et Orbi van Loek Beumer en René van 't Hof. Een klein, droefgeestig drama over twee mannen die vol goede bedoelingen met elkaar verwikkeld raken in een hopeloos en belachelijk duel. Vanavond in het Witte Theater in IJmuiden, vrijdag in het Stadstheater in Zoetermeer, woensdag in het Chassé Theater in Breda.

De Meid/Kwelling van Herman Heijermans door Olga Zuiderhoek en Ria Eimers. In De Meid chanteert een dienstmeid haar madam met een geheim; Kwelling is een dialoog over liefde van een ouder echtpaar, waarvan de man blind is. Vanavond in De Poorterij in Zaltbommel, vrijdag in De Harmonie in Leeuwarden, zaterdag in Hof 88 in Almelo, 2 en 3 december in Stadsschouwburg Utrecht.

De Getemde Feeks van William Shakespeare door het Noord Nederlands Toneel. Een meisje mag van haar vader pas trouwen, als haar oudere zus aan de man is. Regie: Karina Kroft. Tot en met 10 december in Theater a/h Spui in Den Haag.

Tartuffe van Molière door Het Nationale Toneel. Regie: Jürgen Gosch. Klassieke satire over een religieuze oplichter. Met o.a. Will van Kralingen, Catherine ten Bruggencate en Rik van Uffelen. Vrijdag in Theater a/h Vrijthof in Maastricht, woensdag in het Singer Theater in Laren.

Vrouwen van Tsjechov van en door Josée Ruiter. Solo over twee vrouwen die zich allebei op hun manier verbonden voelen met Tsjechov. Vanavond in Theater van Vlaardingen, vrijdag in het Kennemer Theater in Beverwijk.

Arabische nacht van Ronald Schimmelpfennig door Productiehuis Brabant/'t Bos Theaterprodukties. Vertaling Carel Alphenaar. Over vijf bewoners en hun gedachten in een doorsnee flat in een buitenwijk. Regie: Matthijs Rümke. Vanavond in Het Kruispunt in Barendrecht, vrijdag in De Veste in Delft, zaterdag in de Leidse Schouwburg, dinsdag in Theater a/h Spui in Den Haag, 3 en 4 december in de Rotterdamse Schouwburg.

Sympathy for the devil van Koos Terpstra door het Noord Nederlands Toneel. Een eigentijdse versie van het Faust-verhaal over de mens die zijn ziel aan de duivel verkoopt. Regie: Matthijs Rümke. Vanavond in De Toneelschuur in Haarlem, vrijdag in De Metropole in Almere, zaterdag in Orpheus in Apeldoorn, dinsdag in De Vest in Alkmaar, woensdag in De Flint in Amersfoort.

J.C. Superman van Tom de Ket door Suver Nuver, een soul-opera over een familie waarin het behoorlijk uit de hand loopt. Regie: Moniek Merkx. Met Joop van Brakel, Rogier Schippers, Joke Tjalsma en Kathenka Woudenberg. Vrijdag en zaterdag in Theater Bis in Den Bosch, dinsdag in Orpheus in Apeldoorn, 3 en 4 december in De Harmonie in Leeuwarden.

Meer over