nieuwsThe Lion King

The Lion King eerste film sinds Titanic die 3 miljoen bezoekers trekt

De remake van The Lion King heeft in Nederland meer dan 3 miljoen bezoekers getrokken. Dat heeft distributeur Disney donderdag gemeld.

The Lion King, met links Zazu (met de stem van John Oliver) en rechts Simba (vertolkt door JD McCrary) in de originele versie.  Beeld AP
The Lion King, met links Zazu (met de stem van John Oliver) en rechts Simba (vertolkt door JD McCrary) in de originele versie.Beeld AP

Het is voor het eerst in ruim twintig jaar dat een film in Nederland zo veel bezoekers trekt. Titanic, geregisseerd door James Cameron, was in 1998 de laatste film die dat haalde.

In de lijst van best bezochte bioscoopfilms in Nederland staat The Lion King op de zesde plaats. Alleen Gone with the Wind (1939), Turks Fruit (1972), Titanic (1998), Irma la Douce (1965) en The Sound of Music (1965) trokken meer bezoekers.

Niet alleen in Nederland doet de film het goed. Wereldwijd is de opbrengst inmiddels de 1,4 miljard euro gepasseerd. Daarmee staat de film wereldwijd op de zevende plaats. Avengers: Endgame (2019) staat bovenaan, met ruim 2,4 miljard euro.

The Lion King draait na drie maanden nog steeds in vrijwel alle Nederlandse steden. De remake, met stemmen van onder anderen Chiwetel Ejiofor, Beyoncé en Seth Rogen, vertelt het verhaal van het leeuwtje Simba dat voorbestemd is zijn vader Mufasa op te volgen als koning van de savanne.

Lees verder

De epiek van The Lion King blijft in de reallifeversie overeind: de film haalt alles uit de grootste spektakelscènes. Lees hier de recensie (★★★☆☆) van Bor Beekman.

Simba is zeker niet de enige leeuw die op het witte doek te zien was. Wat dacht je van de film Roar, waar echte leeuwen de baas waren op de set. Het resultaat: vijftig hechtingen in het gezicht van Melanie Griffith, plus nog heel wat tripjes naar het ziekenhuis. Rob van Scheers zette de tien meest spraakmakende filmleeuwen op een rij.

Meer over