The Interview kanshebber voor 'slechtste film 2014'

Suzanne Geuze
James Franco (links) en Seth Rogen bij de première van The Intervuiew. Beeld afp
James Franco (links) en Seth Rogen bij de première van The Intervuiew.Beeld afp

The Interview, de film waarvan het uitlekken internationale ophef veroorzaakte, is een van de grote kanshebbers op een of meer Razzie Awards, de prijzen voor de slechtste filmprestaties van het afgelopen jaar. De film, die vanwege dreigementen uit veel bioscopen werd geschrapt, is genomineerd in drie van de negen categorieën.

De komedie is niet alleen genomineerd als slechtste film van 2014, de hoofdrolspelers James Franco en Seth Rogen zijn ook gekandideerd als 'slechtste duo'. Individueel maken zij kans op de titel 'slechtste acteur'.

De film over een complot tegen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, staat tussen andere genomineerden als Legend of Hercules en The Expendables 3. De westernkomedie A Million Ways to Die in the West, van en met Family Guy-bedenker Seth MacFarlane, staat maar liefst acht keer op de shortlist.

De Verenigde Staten vermoeden dat de Noord-Koreaanse overheid achter de cyberaanval zit op filmproducent Sony en kondigden daarom vorige week economische sancties aan tegen het land. Volgens particuliere veiligheidsexperts zijn er echter aanwijzingen dat een oud-werkneemster van Sony verantwoordelijk is voor de hack.

De Golden Raspberry Awards, kortweg Razzies, worden traditiegetrouw uitgereikt op de avond voorafgaand aan de ceremonie van de Oscars, dit jaar op 21 februari. Het is de 35ste keer dat de gevreesde 'prijzen' worden uitgereikt.

undefined

Meer over