The Bohicas blijft twijfelgeval

De tent was vrijwel leeg, maar wie The Bohicas uit Londen vorig jaar zag op Down The Rabbit Hole, in hun leren jekkies, zag hoe branie het won van nervositeit. Lekker bandje. Paar goede liedjes.

null Beeld Redferns via Getty Images
Beeld Redferns via Getty Images

Ze stonden toen al onder contract bij Domino, het label dat ons Franz Ferdinand en Arctic Monkeys schonk. Zaterdag lanceren ze op Lowlands eindelijk hun debuutalbum The Making Of, dat een heel aardige en een behoorlijk tegenvallende helft heeft. The Bohicas namen royaal de tijd voor hun debuut, maar wekken desondanks de indruk dat ze nog niet helemaal klaar waren voor een album.

De zwakke helft is de eerste: een handvol liefdesliedjes waarvan de titels (I Do It For Your Love, Only You) al middelmaat en voorspelbaarheid doen vrezen. Daarvan blijkt inderdaad sprake.

The Making Of. Beeld x
The Making Of.Beeld x

Omdat de band ze vooraan plaatste, is je enthousiasme al bijna verdampt tegen de tijd dat het album opleeft, vanaf Where You At en de relatieve oudjes XXX en Swarm, die begin 2014 al op single verschenen. Zó waren The Bohicas live: rusteloos en puntig, als de Arctic Monkeys in een Nirvana-bui.

Ze blijven een twijfelgeval. Een goed Lowlandsoptreden? Vast. Maar dat de nieuwste liedjes op The Making Of veel slapper zijn dan de oudere, is toch wel jammer.

Meer over