Tentoonstelling Jheronimus Bosch gaat ook in de nacht open

Om de aanhoudende grote vraag naar kaarten voor de expositie 'Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie' in het Noordbrabants Museum enigszins tegemoet te komen zijn de openingstijden weer verruimd, inclusief een Boschnacht.

Redactie
Een bezoeker bekijkt De Hooiwagen van Bosch. Beeld anp
Een bezoeker bekijkt De Hooiwagen van Bosch.Beeld anp

Eind maart liet het museum weten dat alle beschikbare 380 duizend kaarten waren uitverkocht. Door de nacht in te gaan, is er weer ruimte voor nieuwe bezoekers. In de meivakantie, van 22 april tot en met 6 mei, is het museum dagelijks te bezoeken van 08.00 uur in de ochtend tot 01.00 uur 's nachts.

In het slotweekend van 7 en 8 mei is het museum zelfs de hele nacht open. Bezoekers kunnen dan 39 aaneengesloten uren terecht bij de expositie. Het is nu echt de laatste keer dat de openingstijden langer worden, omdat de tentoonstelling niet kan worden verlengd. Een deel van de tentoongestelde werken reist na afloop door naar het Prado Museum in Madrid. De expositie over Bosch (circa 1450-1516) opende in Nederland op 13 februari.

In mei gaat Bosch. The Centenary Exhibition open in het Prado, door het museum aangekondigd als 'de grootste Bosch-expositie van 2016'. Madrid heeft - enigszins afhankelijk van de toeschrijving - een viertal werken meer dan er in Den Bosch te zien waren, al was het maar omdat het Prado het thuis is van De tuin der lusten; een werk dat het Prado nooit zal verlaten.

undefined

Koning Willem Alexander bekijkt een schilderij van Jeroen Bosch. Beeld epa
Koning Willem Alexander bekijkt een schilderij van Jeroen Bosch.Beeld epa

Mysterieus, fonkelend en mateloos fascinerend

De mens deugt niet en maakt er een puinhoop van. En tsjonge, wat genoot Jheronimus Bosch daarvan, blijkt op de tentoonstelling die nu al een van de beste van dit jaar is.

Meer over