‘Telegraaf bedroog vrouw van Storimans’

De Telegraaf is na de dood van RTL-cameraman Stan Storimans onder ‘valse voorwendselen’ het huis van zijn vrouw binnengegaan om haar uitspraken te ontlokken over zijn dood.

Maud Effting

‘Twee Telegraaf-verslaggevers zijn vlak nadat het gebeurd was naar Stans huis gegaan, hebben zich voorgedaan als vrienden van Stan en hebben zijn vrouw het hemd van het lijf gevraagd. De volgende dag stonden allerlei uitspraken van haar in de krant’, zegt Nieman in VK Banen. ‘Dat je onder valse voorwendselen iemands huis binnendringt en gaat ondervragen, vind ik heel erg.’ De Telegraaf-journalisten zouden zich pas na een tijd kenbaar hebben gemaakt, waarna het gesprek werd afgebroken.

De lezing van Nieman wordt door een andere bron bevestigd. De Telegraaf zette bovendien een expliciete foto van het lichaam van Storimans in de krant, die de familie erg schokte. Telegraaf-journalist Coen Springelkamp ontkent de aantijgingen echter. ‘We zijn netjes te werk gegaan en we hebben ons duidelijk kenbaar gemaakt als journalist. De fotograaf die mee was, kende Stan goed. Later is er nog contact geweest met de familie. Dat is alles wat ik erover zeg.’

(AFP) Beeld
(AFP)
Meer over