Sullivans stem klinkt jong en fris

Als 8-jarig jochie werd Quinn Sullivan voorgesteld aan zijn grote voorbeeld, de bluesgitarist Buddy Guy. Of die zijn gitaar wilde signeren. Dat wilde Guy, maar dan moest Quinn wel wat laten horen, het liefst direct al op het podium. En zo werd Quinn Sullivan de protegé van de 80-jarige gitaarheld.

null Beeld
Beeld

Nu is Quinn Sullivan 17 en geldt hij als wonderkind van de Amerikaanse blues. Op zijn album Midnight Highway hoor je uiteraard het immense instrumentale talent van de jongen uit Bedford, Massachusetts. In het top- en titelnummer Midnight Highway soleert Sullivan lyrisch, melodieus en vrij van clichés, en je had hem in een aantal tracks eigenlijk wel wat langer willen horen uitweiden.

Sullivans stem klinkt jong en fris, hoe kan het ook anders. Helaas zit die stem vaak ook nog geplakt aan soms wel erg vrijblijvende en Bryan Adams-achtige rootspopliedjes. Die lijken vooral geschikt om een beetje mee door de States te cruisen met het autoraampje open, niets aan het handje. Als hij bij een volgende plaat wat meer de diepte in durft te duiken, komt het goed met Sullivan.

Quinn Sullivan, Roots, Midnight Highway, Mascot/Provogue/Bertus.

Meer over