Album

Sufjan Stevens keert met Angelo De Augustine terug naar de folkmuziek waarmee hij naam maakte ★★★☆☆

null Beeld

Op A Beginner’s Mind keert de Amerikaanse zanger en componist Sufjan Stevens terug naar de folkmuziek waarmee hij zo’n twintig jaar geleden naam maakte. De elektronica van zijn laatste album The Ascension (2020) heeft plaatsgemaakt voor banjo en akoestische gitaar, die nog altijd het best kleuren bij zijn omfloerste zang. Nieuw is de samenwerking met folkzanger Angelo De Augustine, die beschikt over eenzelfde tedere, melodieus wendbare stem. Het lijkt in de veertien mooie liedjes, waarvoor het duo zich liet inspireren door hun favoriete films, soms wel alsof Stevens zijn stem gedubbeld heeft, zo gelijkwaardig zingen de twee mannen.

Het mooist zijn uiteindelijk toch de liedjes waarop ze elkaar even loslaten, zoals Beginner’s Mind en (This Is) The Thing. Maar de zeggingskracht van Stevens’ persoonlijkere albums als Carrie & Lowell (2015) ontbreekt hier toch een beetje.

Sufjan Stevens & Angelo De Augustine

A Beginner’s Mind

Pop

★★★☆☆

Asthmatic Kitty/Konkurrent

Welke nieuwe muziek is er uitgebracht en wat vinden de experts van de Volkskrant daarvan? Bekijk onze muziekpagina met het album van deze week, alle recensies en de tracks van de week.

Meer over