Stripschapprijs 2013 voor Paul Teng

De Stripschapprijs 2013 gaat naar Paul Teng. Teng (1955) heeft volgens de jury zijn sporen ruimschoots verdiend in het buitenland. Het is de 40e keer dat de prijs wordt toegekend. Teng krijgt hem in maart uitgereikt, tijdens de Stripdagen.

null Beeld

De strips van de winnaar zijn in veel Europese landen gepubliceerd. Hij tekent veel avonturenstrips, maar heeft volgens de jury altijd aandacht voor de menselijke kant van het verhaal. Ze is dan ook 'zeer onder de indruk van de omvang en de menselijkheid van het werk van Paul Teng'. Hij wordt geprezen om zijn illustratieve stijl en is 'een echte stripmaker, die het verhaal nooit ten koste zal laten gaan van het mooie plaatje'.

Teng staat bekend om zijn realistische historische strips. Libertair Intermezzo speelt zich bijvoorbeeld af tijdens de Spaanse burgeroorlog, De Vrienden van Igor Steiner tijdens de Russische revolutie. De stripserie Shane handelt in de middeleeuwen.

Eerdere winnaars van de Stripschapprijs zijn onder anderen Aloys Oosterwijk, Eric Schreurs, Peter de Wit, Joost Swarte en Barbara Stok. Aan de prijs is een expositie verbonden.

Libertair Intermezzo speelt zich af tijdens de Spaanse burgeroorlog Beeld
Libertair Intermezzo speelt zich af tijdens de Spaanse burgeroorlog
Meer over