Streepje voor

Is het inbrekersgilde actief? Die vrees overviel de buurman van Niche toen hij viltstiftstreepjes op zijn brievenbus aantrof. Nadat het ongerief was verwijderd, verschenen krijtstreepjes in het portiek....

Het probleem is bekend bij het servicekantoor Amsterdam dat is belast met de bezorging van alle PCM-dagbladen. 'Het komt herhaaldelijk voor dat bezorgers tekentjes zetten, om het zich makkelijker te maken', zegt Yolan Geesink van de distributie.

'De bezorgers hebben, laat ik het zo zeggen, problemen met lezen', verduidelijkt ze voorzichtig. Een cursusje lezen misschien?

Voor een deel zijn de problemen terug te voeren op 'het voortdurend wijzigen van de looplijst. Ook de veranonimisering van de maatschappij speelt een rol'. Geen naambordjes, het ontbreken van huisnummers.

Het komt voor dat de distributie-afdeling van PCM een woedende lezer aan de lijn krijgt die meldt dat zijn net geschilderde deurpost is bekliederd. 'We hebben toen de kosten moeten vergoeden, maar het gebeurt sporadisch', weet Geesink. Ook heeft een bezorger zelf eens het geklad moeten verwijderen. Goed idee.

'Stickers zijn geprobeerd, maar die waren weer moeilijk verwijderbaar. Als er echt behoefte aan is, kan een sticker met het logo van de krant misschien een slimme oplossing zijn.'

Of hebben de bezorgers een streepje voor bij de fabrikanten van schoonmaakartikelen?

Meer over