Stone Roses spelen op 12 juni in HMH

Nadat de originele bandleden van The Stone Roses afgelopen oktober bekendmaakten weer bij elkaar te zijn, staat er komende zomer, naast een festivaltour, ook een tour langs de concertzalen op het programma. Deze tour brengt de legendarische Britse band ook naar Amsterdam.

Coen Brandhorst
Gitarist John Squire en zanger Ian Brown. Beeld PR
Gitarist John Squire en zanger Ian Brown.Beeld PR

Ruim vijftien jaar geleden is het dat The Stone Roses besloot te stoppen. Zanger Ian Brown, gitarist John Squire, drummer Alan 'Reni' Wren en bassist Gary 'Mani' Mounfield vormden in de periode rond 1990 de kern van de zogenaamde Madchesterscene en nu nog worden ze gezien als één van de pioniers van de Britpop.

Klassieker
Met hun mix van gitaar- en dansmuziek hebben ze furore gemaakt met nummers als 'I Wanna Be Adored', 'Sally Cinnamon', 'She Bangs The Drums', 'Love Spreads' en natuurlijk grootste hit 'Fools Gold'. Het debuut- en doorbraakalbum uit 1989 geldt nog altijd als een klassieker en ontbreekt in thuisland Engeland maar zelden in de Best Of lijstjes.

Met een nieuw derde studio-album in aantocht, kan Nederland voor het eerst sinds 16 jaar hernieuwd kennismaken met The Stone Roses. De voorverkoop voor het concert van The Stone Roses start aanstaande vrijdag 30 maart om 11.00 uur. Er geldt een ticketlimiet van maximaal 6 tickets per persoon.

Manchester
Inmiddels is ook de volledige line-up bekendgemaakt van de drie officiële reünieconcerten van de band op 29, 30 juni en 1 juli in Heaton Park in Manchester. De voormalige begeleidingsband van Bob Marley, The Wailers, treden alle drie de dagen op. Als verdere 'opwarmers' voor 29 juni zijn Primal Scream en The Vaccines vastgelegd. Daarnaast zijn ook Beady Eye en Professor Green (30 juni) en Plan B en The Justice Tonight Band (1 juli) geboekt.

Meer over