Sterreneerbetoon aan Buddy Holly - reeds te beluisteren

Buddy Holly zou deze maand (overmorgen, om precies te zijn) 75 geworden zijn als hij niet overleden was in 1959. Als eerbetoon aan de 75ste verjaardag van de zanger/gitarist/componist is er een eerbetoon verschenen; een album waarop verschillende artiesten nummers van Holly coveren.

Buddy Holly en zijn band The Cricketers, tijdens de televisieshow 'Toast of the Town,' in New York op 1 december 1957. Beeld getty
Buddy Holly en zijn band The Cricketers, tijdens de televisieshow 'Toast of the Town,' in New York op 1 december 1957.Beeld getty

Onder anderen Stevie Nicks, Brian Wilson, Ringo Starr, Jackson Browne en Patrick Stump spelen mee op Listen to Me, dat morgen officieel verschijnt. Het album is wel al te beluisteren via de website van Rolling Stone. Ook is er een speciaal concert voor vip-gasten in Hollywood.

Het is niet het enige eerbetoon aan de overleden rock 'n roll-pionier. In juni verscheen Rave On, waaraan Lou Reed, The Black Keys, My Morning Jacket en Paul McCartney (die de rechten op de muziek van Holly beheert) meewerkten. (recensie door Gijsbert Kamer hier) Vorig jaar verscheen Not Fade Away, tot dusver het meest complete verzamelde werk van Holly. Gijsbert Kamer recenseerde de compilatie.

null Beeld getty
Beeld getty
Meer over