Sterfdag Diana herdacht in Parijs en Londen

Fans van Diana, prinses van Wales, hebben zondag bloemen gelegd bij de brug Pont de 'l Alma in Parijs, de plek waar Diana precies 17 jaar geleden om het leven kwam bij een auto-ongeluk.

Prinses Diana Beeld ANP
Prinses DianaBeeld ANP

De brug over de Seine is een onofficiële gedenkplaats voor de tragische gebeurtenis in de tunnel onder de brug op 31 augustus 1997.

Ongeluk
De 36-jarige Diana probeerde te ontsnappen aan de paparazzi, toen de auto waarin zij met haar vriend Dodi al-Fayed zat tegen een pilaar reed. Ook Dodi en de chauffeur van de auto kwamen door het ongeluk om het leven. Hun lijfwacht was de enige die het ongeluk overleefde. Al jaren wordt er gespeculeerd over de toedracht van het ongeluk.

Ook bij Kensington Palace in Londen werden foto's van de prinses, die na haar scheiding met prins Charles die titel niet meer droeg, aan het hek opgehangen. In het paleis woont tegenwoordig haar oudste zoon William. The Express citeert een van de teksten op een kaartje bij een boeket: 'Opnieuw is er een jaar verstreken, maar we blijven je herinneren Diana, we zullen je nooit vergeten.'

null Beeld EPA
Beeld EPA
Meer over