Stallone (67) gaat nog eens Rocky spelen

Sylvester Stallone kruipt op zijn 67ste nog eens in de huid van Rocky Balboa in de Rocky-spinoff Creed. De acteur-producent gaat daarvoor in zee met regisseur Ryan Coogler en Michael B. Jordan, die de kleinzoon zal spelen van het oorspronkelijke Rocky-personage Apollo Creed.

null Beeld getty
Beeld getty

Volgens Deadline is de film het idee van Coogler, die Stallone wist over te halen niet alleen Rocky nogmaals te spelen, maar de film ook te producen. De twee overtuigden filmstudio MGM, die de rechten op de Rocky-franchise bezitten, groen licht te geven aan het project.

In de nieuwe film speelt Jordan de kleinzoon van Rocky's voormalige rivaal en latere vriend Apollo Creed. Hij klopt bij de bokskampioen aan om hem te trainen in de ring. Rocky besluit de kleinzoon van zijn overleden maat te helpen.

Apollo Creed was in de eerste vier Rocky-films de meest geduchte tegenstander van Rocky. De twee kregen langzaam respect voor elkaar en werden vrienden. In Rocky IV uit 1985 overlijdt Creed na een klap te veel in de ring.

Creed wordt de zevende film in de Rocky-reeks, die in 1976 begon. Stallone heeft de rol van Rocky in tal van sequels gespeeld, meest recent nog in Rocky Balboa uit 2006.

Meer over