Sportpaleis Ahoy’ in 2007 flink uitgebreid

Sportpaleis Ahoy’ in Rotterdam Zuid gaat in 2007 flink op de schop. In de zomer van dat jaar begint een grondige renovatie waardoor Ahoy’ 5000 bezoekers meer kan ontvangen dan de maximaal 10.000 van nu....

De renovatie was lange tijd onzeker, omdat er eerst een haalbaarheidsstudie plaatsvond naar het prestigieuze World Port Plaza. Hier zouden Ahoy’ en stadion De Kuip samen in opgaan. Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam besloot onlangs af te zien van dit 500 miljoen euro kostende project. Het stadsbestuur geeft de voorkeur aan uitbreiding van Ahoy’ op de huidige locatie.

Om de capaciteit te kunnen uitbreiden neemt Ahoy’ de arena - het hart van het sportpaleis - onder handen. De kopzijden worden gesloopt waarna op die plekken nieuwe tribunes verrijzen op zowel de eerste als de onderring. Alle zitplaatsen krijgen nieuwe stoelen. De uiteinden van de tribunes bij het podium vallen eveneens onder de slopershamer waardoor er extra zitplaatsen kunnen worden gecreëerd. Volgens directeur Jos van der Vegt krijgt het sportpaleis de vorm van een echte arena. De podiumopstelling is centraler. ‘Het concert onlangs van Anouk met een podium ‘in the round’ is daarvan een goed voorbeeld’, aldus Van der Vegt.

Ahoy’ krijgt niet alleen meer zitplaatsen, maar ook meer horecavoorzieningen. Er komen terrassen, lounges, foyers en restaurants. Ook komt er een VIP-tribune met eigen horecavoorzieningen.

De laatste renovatie van het Rotterdamse evenementencomplex dateert van 1998. Toen is een hal gebouwd van 10.000 vierkante meter. Het complex bestaat uit het sportpaleis en vijf beurs- en tentoonstellingshallen en is gebouwd in 1971. Er vinden jaarlijks tientallen muziekconcerten, sportevenementen en beurzen plaats.

Meer over