Speciale Samsung-balie op luchthavens om 'plofmobieltje' in te leveren

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen doen de 'exploderende' Samsung Galaxy Note 7-smartphones in de ban. Het zijn er inmiddels zoveel dat de smartphonefabrikant heeft aangekondigd dat het op verschillende luchthavens over de hele wereld speciale balies gaat plaatsen waar gedupeerden hun telefoon kunnen inruilen voor een ander Samsung-toestel. Ook kunnen ze hun 'plofmobieltje' inleveren en het volledige aankoopbedrag terugkrijgen. Ook op Schiphol worden maatregelen getroffen.

Redactie
Waarschuwing op het vliegveld van Hong Kong: 'Schakel deze toestellen uit tijdens uw reis' Beeld afp
Waarschuwing op het vliegveld van Hong Kong: 'Schakel deze toestellen uit tijdens uw reis'Beeld afp

Dat schrijft The Guardian. Wie kiest voor een ander, goedkoper toestel, krijgt het restbedrag op zijn rekening teruggestort. De speciale balies zullen volgens Samsung nog vóór de veligheidschecks komen te staan. Onder andere op een aantal vliegvelden in Zuid-Korea en Australië zullen de hokjes binnenkort te vinden zijn. Samsung zegt het aantal vliegvelden waarop de service wordt aangeboden te willen uitbreiden.

Oververhitte accu's

De lancering van de Samsung Galaxy Note 7-smartphone heeft tot enorme problemen geleid. In diverse landen zijn verhalen opgedoken van spontaan ontbrandende of exploderende exemplaren door oververhitte accu's. Samsung probeerde het probleem nog te verhelpen, maar slaagde hier niet in. Daarop maakte het bedrijf bekend de verkopen wereldwijd te zullen stoppen. Het bedrijf adviseert mensen die in het bezit zijn van de gloednieuwe Note 7 het toestel niet meer te gebruiken en uit te zetten zolang het onderzoek loopt. Gedupeerde consumenten kunnen hun geld terugkrijgen.

Bij KLM en Alitalia kregen passagiers voor de ontploffing al het dringende verzoek de Samsung niet te gebruiken. Ook Australische vliegtuigmaatschappijen hebben een ban op het laden van het toestel aan boord ingevoerd.

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen waarschuwen hun passagiers nu standaard aan het begin van elke vlucht dat ze hun Galaxy Note 7 uit moeten schakelen als ze die in hun handbagage bij zich hebben, en dat het toestel niet in de hoofdbagage mag zitten. Maar het gaat ook wel eens mis. Techblog Gizmodo schrijft bijvoorbeeld over passagiers die hun Samsung Galaxy-telefoon inleveren, een compleet andere lijn van Samsung-toestellen, en plaatste een geluidsfragment van een gezagvoerder die zijn passagiers verbiedt om 'Galaxy S7-telefoons' aan boord te gebruiken - het nieuwe vlaggenschip van Samsung, waarbij geen verborgen gebreken zijn gevonden.

Ook op Schiphol gaat Samsung voor een inruilmogelijkheid zorgen. Gebruikers kunnen hun Samsung Galaxy Note 7 bij een van de 4 CAPI-winkels op de luchthaven inruilen of tegen het volledige aankoopbedrag inleveren.

null Beeld afp
Beeld afp
Meer over