Soulzanger Teddy Pendergrass (59) overleden

De Amerikaanse soulzanger Teddy Pendergrass is woensdag op 59-jarige leeftijd overleden. Hij was een van de bekendste R & B-zangers in de jaren zeventig en tachtig. Dat meldden Amerikaanse media donderdagochtend.

ANP

De carrière van Pendergrass begon als drummer van de groep The Cadillacs, die al snel opging in Harold Melvin & the Blue Notes. Melvin nodigde hem uit de zanger van de groep te worden. De groep kende hits als I Miss You, Bad Luck en Wake Up Everybody. Van het nummer If You Don't Know Me By Now werden twee miljoen exemplaren verkocht. Als solozanger had Pendergrass succes met songs als Close the Door en The More I Get The More I Want. Op het album Hold me van Whitney Houston zingt hij een duet met de soulzangeres.

Autoongeluk

Door een ernstig auto-ongeluk met zijn Rolls-Royce in maart 1982 raakte hij verlamd. Drie jaar later verscheen hij in een rolstoel voor het eerst weer op het podium tijdens het Live Aid-concert in zijn geboortestad Philadelphia. In 1998 verscheen Pendergrass’ autobiografie.

]]>

Teddy Pendergrass (AP) Beeld
Teddy Pendergrass (AP)
Meer over