Soof grote kanshebber Rembrandt Awards

Soof is de grootste kanshebber bij de Rembrandt Awards dit jaar. De film van Antoinette Beumer over de 40-jarige Soof is genomineerd in de drie belangrijkste categorieën: Beste Nederlandse film, Beste Nederlandse acteur (Fedja van Huêt) en Beste Nederlandse actrice (Lies Visschedijk).

De cast van Soof. Beeld anp
De cast van Soof.Beeld anp

René Mioch maakte donderdagavond in Shownieuws bekend op welke films de afgelopen tijd het meest is gestemd door filmfans, die zo in acht categorieën elk drie kanshebbers hebben bepaald. Ook Mannenharten heeft drie nominaties te pakken, maar omdat twee daarvan in dezelfde categorie zijn kan de film maar twee prijzen winnen. Barry Atsma en Daan Schuurmans behoren tot de kanshebbers in de categorie Beste Nederlandse acteur en de derde nominatie is voor Beste filmhitsong (BLØF ft Nielson met de titelsong Mannenharten).

Ook Daglicht en De Nieuwe Wildernis kunnen er met de publieksprijs voor Beste Nederlandse film vandoor gaan. Daglicht maakt met Angela Schijf verder kans op de Rembrandt Award voor Beste Nederlandse actrice, waarvoor naast Schijf en Lies Visschedijk ook Sylvia Hoeks (Bro's before Ho's) strijdt. Als Beste Nederlandse jeugdfilms zijn gekozen Mees Kees op kamp, Nijntje de film en Spijt!.

Buitenlandse films
De buitenlandse genomineerde films zijn Mandela: Long Walk To Freedom, The Hobbit: The Desolation Of Smaug en The Hunger Games: Catching Fire. Populaire buitenlande acteurs en actrices zijn onder anderen Leonardo DiCaprio, Cate Blanchet en Jennifer Lawrence.

Op 2 juni wordt bekendgemaakt wie er uiteindelijk vandoor gaan met De Rembrandt Awards, de enige publieksprijzen voor film in Nederland. Filmfans kunnen nog tot en met 20 mei hun stem uitbrengen.

null Beeld Lies Visschedijk. ANP KIPPA
Beeld Lies Visschedijk. ANP KIPPA
Meer over