Sony: The Interview toch nog te zien in 200 bioscopen

Meer dan 200 bioscopen gaan de film The Interview vertonen. Dat maakte producent Sony gisteren bekend. De studio onthulde eerder al dat onafhankelijke bioscopen in de Verenigde Staten de komedie over Noord-Korea toch laten zien.

Brandon Delaney, algemeen directeur van de Plaza bioscoop in Atlanta, vertoont de film The Interview wel met Kerst. Beeld ap
Brandon Delaney, algemeen directeur van de Plaza bioscoop in Atlanta, vertoont de film The Interview wel met Kerst.Beeld ap

De première van de film werd eerder nog afgelast na dreigementen van hackers. Veel bioscoopketens besloten de vertoning van de The Interview te schrappen. De film over een fictief complot om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te vermoorden, leidde eerder al tot een cyberaanval op Sony.

'Vrijheid heeft gezegevierd'
Regisseurs Seth Rogen en Evan Goldberg hebben inmiddels het stilzwijgen doorbroken op Twitter. 'Het volk heeft gesproken! Vrijheid heeft zegegevierd Sony heeft niet opgegeven!', schreef Rogen gisteren op Twitter in een eerste bericht sinds de dreigementen.

Ook Goldberg reageerde opgelucht: 'Bedankt aan iedereen die onze film niet opgegeven heeft. Seth Rogen en ik zijn vereerd en overweldigd door jullie steun. Hopelijk genieten jullie van de film!' Dat laatste moet nog blijken; critici gaven de film gemengde recensies.

Nederland
Het is nog onduidelijk of de omstreden komedie ook in Nederland te zien zal zijn. Pathé, de grootste bioscoopketen van Nederland, liet eerder weten de omstreden komedie te gaan draaien als Universal The Interview gaat aanbieden.

Meer over