Songfestival 2012 wordt een latertje

De artiesten op het komende Eurovisiesongfestival in Azerbeidzjan zullen waarschijnlijk in het midden van de nacht moeten optreden. Zo verandert er niets voor de televisiekijkers in Midden-Europa en begint de show gewoon om 9 uur 's avonds.

Redactie
Eli and Nikki wonnen namens Azerbeidzjan het Eurovisiesongfestival 2011. FOTO PHOTO NEWS Beeld photo_news
Eli and Nikki wonnen namens Azerbeidzjan het Eurovisiesongfestival 2011. FOTO PHOTO NEWSBeeld photo_news

Azerbeidzjan ligt in een tijdzone die 3 uur voorloopt op die van Midden-Europa. Jarno Siim, een woordvoerder van de organisator European Broadcasting Union (EBU), verklaarde het late tijdstip aan het Duitse persagentschap DPA. 'Het Eurovisiesongfestival wordt altijd om 9 uur uitgezonden. We hebben geen plan om daar verandering in te brengen.'

In 2009 startte het festival in Moskou ook later, omdat de stad in een andere tijdzone lag. 'Volgend jaar zal de show slechts een uur later beginnen dan 2 jaar geleden in Moskou,' legt Siim uit.

De puntentelling in Bakoe zal nu waarschijnlijk tussen 2 en 3 uur 's morgens gaan plaatsvinden. De finale is gepland op 26 mei 2012, maar door het tijdsverschil zullen de artiesten in Azerbeidzjan bijna een dag later op het podium staan.

Meer over