Review

Soccer Mommy zit boordevol talent, al heeft ze nog geen echt eigen stijl

Achter de wat onhandige naam Soccer Mommy gaat Sophie Allison schuil. Een 20-jarige zangeres en gitarist uit Nashville, wier openhartige liedjes op Bandcamp al de nodige aandacht trokken.

null Beeld
Beeld

Allison schrijft liedjes die zo uit de jaren negentig hadden kunnen komen. De jaren van sterke alternatieve vrouwenpop van Liz Phair, Julia Hatfield, PJ Harvey en, toch ook, The Breeders. Op haar als volwaardig debuut gepresenteerde album Clean hoor je een buitengewoon getalenteerde liedjessmid. Rafelige gitaarakkoorden en een stem die misschien wat krachtiger kan, maar je toch mee terugneemt naar de jaren dat (alternatieve) gitaarrock de popmuziek domineerde.

Allison is veel te jong om die jaren negentig te hebben meegemaakt, en elk epigonisme is haar vreemd. Maar een echt eigen stijl heeft ze ook nog niet. Dat komt allemaal wel, ze zit boordevol talent, zoals blijkt uit spannend opgebouwde liedjes als Cool en het luchtig wiegende Last Girl. Genoeg om nieuwsgierig te worden naar de live-presentatie van Soccer Mommy vrijdagavond in de Amsterdamse Sugarfactory.

Pop
Soccer Mommy
Clean
Fat Possum/Bertus

Meer over