Sleeping Through the War is lekkere psychedelische bluesrock

Lol in het spelen hebben ze wel, die jongens van All Them Witches uit Nashville, Tennessee. Hun vorige plaat Dying Surfer Meets His Maker was een verrassing in de americana: de band weigerde zich te voegen in de trend van retrocountry met geborduurde pakken maar mengde rootsmuziek met heavy metal en groovende rock.

null Beeld
Beeld

Het nieuwe Sleeping Through the War is makkelijker te duiden: gewoon, lekker psychedelische bluesrock, met vooral veel Black Sabbath en Pink Floyd in het achterhoofd. Maar het plezier dat uit nummers als Bulls en Bruce Lee knalt, is er niet minder om.

All Them Witches werd de afgelopen jaren een klein cultsucces en deed het goed in de Nederlandse clubs. De vroege fans zullen niet teleurgesteld zijn: in nummer 3-5-7 wordt nog steeds subtiele gitaarrock gemaakt bij het pakkende maar toch vrij rustig declamerende stemgeluid van Charles Michael Parks Jr. en de suizende psych-gitaren van Ben McLeod. Opvallend is de track Alabaster, waarin vrolijk wordt gehint naar Arctic Monkeys. Er ontbreekt ook iets: die ene, daverende vuistpomper met een monsterlijke riff.

Roots
Sleeping through the war
All Them Witches
New West/ PIAS

Meer over