Review

Simpel, degelijk avondje muziekgeschiedenis

De stemmen van de twee Britse zanger-acteurs kleuren fraai in de eenvoudig geïllustreerde muziekbio The Simon & Garfunkel Story. Een paar keer gaan ze onderuit, maar zoetsappige nummers worden lekker opgerockt.

The Simon and Garfunkel Story Beeld Wim Lanser
The Simon and Garfunkel StoryBeeld Wim Lanser

Het is nogal lang geleden allemaal, maar een groot deel van het repertoire van het folk-popduo Simon & Garfunkel is tijdloos.

In de eenvoudig geïllustreerde muziekbio The Simon & Garfunkel Story, die het aan het Londense West End goed heeft gedaan, komen alle hits voorbij, zoals Homeward Bound, Mrs Robinson, The Boxer en Bridge over Troubled Water. Charles Blyth heeft een sterke alt, waardoor dat laatste nummer weinig onderdoet voor het origineel. Met het gitaarspel van Sam O'Hanlon is niets mis en de stemmen van de twee Britse zanger-acteurs kleuren fraai.

The Simon & Garfunkel Story

Theater
Met: Sam O'Hanlon, Charles Blyth en band.

22/2, Stadstheater Zoetermeer. Tournee t/m 22/4.

De weetjes over het duo (het bijna vergeten Sound of Silence wordt door een dj uit Florida opgepikt en wordt dan echt een hit, The Only Living Boy in New York gaat over Simon zelf die zich losmaakt van Garfunkel, die in Mexico aan de film Catch 22 werkt) zullen voor de fan niet onbekend zijn, maar worden vriendelijk opgediend.

Een paar keer gaan ze onderuit, zoals in het lieflijke Parsley, Sage, Rosemary and Thyme, waarin de keiharde nieuwsberichten, die de sfeer van het nummer juist drastisch veranderen, nauwelijks te horen zijn. Ook het uitgeklede Late in the Evening is een misser. Zonder blazers zakt dat nummer in elkaar. Daarentegen worden een paar al te zoetsappige nummers door het vurige bandje lekker opgerockt.

Als je tevreden bent met een simpel, maar degelijk avondje muziekgeschiedenis, zul je je aan The Simon & Garfunkel Story geen buil vallen.

Meer over