Seks en macht

Ranzig. Een ander woord is niet te bedenken voor wat de Franse film Choses secrètes aankleeft. Dat komt minder door de uit 2002 stammende film zelf dan door een rechtzaak die vier actrices uit de film later aanspanden tegen de Franse regisseur....

Bart Koetsenruijter

Choses secrètes (Jean-Claude Brisseau, 2002)

ZDF, 01.35 uur.

Sweet November
(Pat O’Connor, 2001) Zoete snotterfilm waarin Charlize Theron en Keanu Reeves opnieuw samen speelden, na hun broeierige duet in The Devil’s Advocate. In deze tranentrekker is Theron een stervende jonge vrouw die zich voorneemt voor haar dood nog wat mannen een wijze levensles te geven. Maar als een van die mannen gladjakker (reclameman!) Reeves is, loopt het allemaal anders dan zij zich had voorgesteld.

Net 5, 20.30 uur.

Stella’s Oorlog
(Diederik van Rooijen, 2009) Moedige maar niet helemaal geslaagde telefilm uit 2009, waarvoor veteraan Hugo Heinen het scenario schreef. Maartje Remmers speelt het titelpersonage, van wie de man na zijn terugkeer uit Afghanistan niet meer dezelfde is. En haar broer, die daar ook diende, is omgekomen door een bomaanslag. Zij, die wil weten wat er gebeurd is, wordt niet geholpen door de overlevenden. Dus gaat ze op onderzoek uit.

Nederland 3, 22.20 uur.

CINEMA.NL/TV

Meer over