Script vijfde Pirates-film al in de maak

AMSTERDAM - Nog voor de vierde Pirates of the Caribbean-film in de bioscopen draait, is het scenario voor de vijfde al in de maak. Disney heeft besloten om net als bij de eerste vier films scenarist Terry Rossio in te schakelen.

NOVUM
Johnny Depp bij de Japanse première van 'Pirates of the Caribbean: At World's End'. © epa Beeld
Johnny Depp bij de Japanse première van 'Pirates of the Caribbean: At World's End'. © epa

Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Het vierde deel, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, moet nog in de bioscopen komen, maar Disney loopt al op het succes vooruit. Om de zeer lucratieve filmreeks zo lang mogelijk in leven te houden, wordt zelfs overwogen deel vijf en deel zes vlak na elkaar op te nemen.

Johnny Depp
Dat gebeurde eerder al bij deel twee en drie, Dead Man's Chest en At World's End. Dat was echter een slopende opnamesessie van vele maanden en het is de vraag of hoofdrolspeler Johnny Depp zo lang achtereen beschikbaar zal zijn. Zonder zijn Captain Jack Sparrow geen nieuwe Pirates-film.

19 mei
Het is overigens nog de vraag of Depp meedoet met een vijfde film, hoewel hij deze week tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift Entertainment Weekly zei dat hij er wel oren naar had. 'Als we alle puzzelstukjes bij elkaar kunnen krijgen, zal ik het zeker overwegen', zei de 47-jarige acteur.

De vierde film, On Stranger Tides, verschijnt op 19 mei in de Nederlandse bioscopen.

Meer over