NieuwsSalvator Mundi wordt musical

Schilderij Salvator Mundi van Da Vinci krijgt musical

Het verhaal van de Salvator Mundi, het in 2017 voor 450 miljoen dollar (ongeveer 380 miljoen euro) verkochte portret van Jezus Christus dat is toegeschreven aan Leonardo da Vinci, wordt onderwerp van een musical. Producent The Caiola Production, betrokken bij succesvolle titels als Dear Evan Hansen en Tina: The Tina Turner Musical hoopt de show in 2022 in New York in première te laten gaan.

De Salvator Mundi van Leonardo da Vinci.Beeld REUTERS

De Salvator Mundi werd in 2017 met ruime voorsprong het duurste kunstwerk uit de geschiedenis, terwijl het in 2005 nog voor maar 10 duizend dollar van eigenaar wisselde. Hoe de authenticiteit van het doek tot intensieve discussie leidde en uiteindelijk een mysterieuze partij uit het Midden-Oosten bereid werd gevonden er bijna een half miljard voor te betalen moet genoeg stof bieden voor een musical. De producent ziet er een mix in van de ‘historische reportage van Hamilton en de fantasie van Charlie and the Chocolate Factory’.

De herkomst van het doek is in nevelen gehuld en verschillende bekende Da Vinci-kenners hebben hun twijfel erover uitgesproken. Sinds de verkoop in 2017 is het doek ogenschijnlijk van de aardbodem verdwenen. De steenrijke eigenaar resideert waarschijnlijk in Saoedi-Arabië of Abu Dhabi. De producent is nog op zoek naar een componist en een schrijver voor Salvator Mundi - De musical.

Meer over