SBS en Sanoma bevestigen aankoop Champions League

SBS en Sanoma hebben de uitzendrechten van voetbalwedstrijden in de Champions League verworven. Dat hebben de mediabedrijven vandaag bevestigd. Eind vorige week meldde het AD dat de deal zo goed als rond was.

Redactie
Real Madrid won dit jaar de Champions League en vierde dat groots. Beeld AFP
Real Madrid won dit jaar de Champions League en vierde dat groots.Beeld AFP

'Van alle gegadigden heeft de UEFA gekozen voor de ambitie van SBS/Sanoma voor de UEFA Champions League-rechten', aldus de bedrijven in een gezamenlijk persbericht. Het is daarmee voor het eerst dat een commerciële zendergroep de rechten voor Nederland in handen heeft. SBS/Sanoma heeft ook de online rechten bemachtigd. De wedstrijden worden vanaf augustus 2015 op één van de SBS-zenders uitgezonden. Nu.nl neemt de online rechten voor haar rekening.

Hoeveel geld Sanoma en medeaandeelhouder John de Mol van SBS voor de Champions League-licentie betalen, is niet bekend. De bezuinigingen van de achtereenvolgende kabinetten Rutte zijn de reden dat de NOS, die het toernooi sinds 1992 uitzendt, geen publiek geld meer wilde steken in de Champions League.

CEO SBS/Sanoma Peter de Mönnink is opgetogen over de deal: 'Met de diverse platforms van Sanoma zoals Nu.nl en Nusport.nl kan de voetballiefhebber de wedstrijden niet alleen op TV zien, maar ook op onze digitale platforms. Daardoor zijn de mooiste goals en hoogtepunten eenvoudig terug te kijken.' Nederland is het tweede land waarin de UEFA ook de beelden speciaal voor online distributie verkoopt.

null Beeld ANP
Beeld ANP
Meer over