'Samsung werkt aan telefoon met zijschermen'

Samsung zou van plan zijn om een Galaxy-smartphone te maken met een scherm dat ook de zijkanten van de telefoon beslaat. Dat vertellen insiders aan Bloomberg. Met zo'n display kan de gebruiker ook bijvoorbeeld van de zijkant op zijn telefoon kijken.

null Beeld reuters
Beeld reuters

De telefoon maakt gebruik van een geüpgrade versie van de Youm-technologie, die het Zuid-Koreaanse bedrijf nu al inzet voor het gebogen scherm van de Galaxy Round. De drie verschillende kanten van het scherm moeten onafhankelijk van elkaar werken.

Hoe de telefoon er precies uit komt te zien, is niet bekend. Het persbureau schrijft dat het display 'om de zijkanten heen vouwt'.

Nieuwe lijn
Het nieuwe scherm zou volgens de bronnen kunnen worden gebruikt in de Galaxy S- of Galaxy Note-serie, maar het kan ook zijn dat er een nieuwe lijn Galaxy-telefoons met een dergelijk scherm in de pijplijn zit.

Waneer de telefoon in de schappen moet liggen, is niet duidelijk. Volgens de ingewijden is het waarschijnlijk dat de releasedatum ergens in de tweede helft van volgend jaar ligt. De plannen zijn nog niet bevestigd.

Meer over