Samsung onthult smartphone met gebogen scherm

Samsung heeft woensdag een nieuwe smartphone gepresenteerd met een gebogen aanraakscherm. Het toestel is vanaf donderdag te koop, voorlopig alleen in thuismarkt Zuid-Korea, voor omgerekend een slordige 750 euro.

redactie
Samsung-conferentie in Las Vegas in januari van dit jaar. Beeld afp
Samsung-conferentie in Las Vegas in januari van dit jaar.Beeld afp

De eerste beelden van de nieuwe, gebogen, Samsung Galaxy-smartphone zijn uitgelekt op Twitter. Volgens CNET is de kans groot dat de beelden echt zijn omdat ze van twitteraar @evleaks afkomen die al eerder authentieke foto's de wereld heeft ingestuurd. De nieuwe smartphone uit de Samsung-stal zou de naam Galaxy Round dragen en ziet eruit als een ietwat gebogen Galaxy S4.

Volgens CNET is Samsung zoekende naar nieuwe, innovatieve, producten omdat de snelle groei van de afgelopen jaren begint te stagneren. De officiële lancering van de Galaxy Round zou mogelijk deze maand al gaan plaatsvinden.

De kromming in het scherm maakt volgens Samsung dat de Galaxy Round prettiger in de hand ligt dan andere smartphones. Ook zou informatie op het scherm beter te zien vanuit verschillende hoeken. Eerder dit jaar bracht het bedrijf al een televisie met gebogen scherm op de markt.

Vermoedelijk wordt de Galaxy Round in tegenstelling tot de andere Galaxy's niet voorzien van een glazen scherm, maar van een plastic display. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat de 'buigbare' smartphone ook echt volledig flexibel zal zijn. Waarschijnlijk kan de kromming een klein beetje worden bijgesteld.

Samsung is niet de eerste die met een krom scherm komt en ook niet de laatste. Onlangs werd duidelijk dat LG ook werkt aan zo'n buigbaar display. De smartphone van dat bedrijf zou de naam G Flex dragen en moet in november op de markt komen.

Meer over