Rutger Hauer speelt Van Helsing in nieuwe Dracula-film

LOS ANGELES - De Nederlandse acteur Rutger Hauer speelt de rol van vampierenjager Abraham van Helsing in een nieuwe Draculafilm. Hauer bevestigde vrijdag een bericht daarover op de website van het Amerikaanse blad Entertainment Weekly.

Rutger Hauer Beeld reuters
Rutger HauerBeeld reuters

De regie van de 3D-film ligt in handen van de Italiaanse regisseur Dario Argento. De opnames moeten later dit jaar plaatsvinden in Boedapest. Het is nog niet duidelijk wie de hoofdrol van Dracula zal spelen. Er deden eerder al geruchten de ronde dat de Nederlandse acteur zijn medewerking aan het project zou verlenen, maar hij heeft nu echt toegezegd.

Leuke rol
'Het is een fijn project waar ik mij erg op verheug', aldus Hauer. 'Het is een leuke rol. Ik ga een heel eigen draai aan het personage van Van Helsing geven.' Het verhaal over de nietsontziende vampier Dracula dat auteur Bram Stoker eind negentiende eeuw schreef, is inmiddels al meer dan vijftig keer verfilmd.

Abraham van Helsing is in het boek een Amsterdamse arts en vampierenexpert die probeert bloedzuiger Dracula uit te schakelen. Het is voor zover bekend de eerste keer dat een Nederlandse acteur de rol van Van Helsing op zich neemt.

Druk jaar
Het is een druk jaar voor de 67-jarige Hauer. Recent gingen in de Verenigde Staten zijn nieuwe films Hobo with a Shotgun een The Rite in première en vanaf eind maart draait in de Nederlandse bioscopen het drama Black Butterflies, waarin hij een belangrijke bijrol speelt.

In maart en april wordt de film De Heineken Ontvoering opgenomen, waarin Hauer de hoofdrol van biermagnaat Alfred Heineken vertolkt. Deze film moet dit najaar in de bioscopen draaien.

Meer over