Ruim 1,3 miljoen kijkers voor Nieuwsuur

Zeker twee keer zoveel kijkers als normaal hebben gisteravond naar Nieuwsuur gekeken.  In het actualiteitenprogramma op NPO2 werd rechtstreeks verslag gedaan van het aftreden van minister Ivo Opstelten en staatssecretaris Fred Teeven.

Het bankafschrift van de betaling aan Cees H. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) heeft het Openbaar Ministerie en zijn departement opnieuw gevraagd op zoek te gaan naar afschriften van de schikking met drugsdealer Cees H. Beeld anp
Het bankafschrift van de betaling aan Cees H. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) heeft het Openbaar Ministerie en zijn departement opnieuw gevraagd op zoek te gaan naar afschriften van de schikking met drugsdealer Cees H.Beeld anp

De VVD-bewindslieden maakten hun vertrek gisteravond kort na tienen bekend in een persconferentie op hun ministerie. Het was ook Nieuwsuur dat vorige week onthulde dat met een deal die Teeven als officier van justitie sloot met een drugscrimineel 4,7 miljoen gulden (ruim 2 miljoen euro) was gemoeid en niet bijna 2 miljoen gulden. Opstelten had dat lagere bedrag steeds aan de Tweede Kamer gemeld.

Nieuwsuur staat op de zevende plek in de Dag Top 25, meldt de Stichting KijkOnderzoek (SKO). Het programma trekt doorgaan tussen de 500.000 en 750.000 tv-kijkers.

Overige kijkcijfers
Bijna 650.000 mensen keken gisteravond op primetime naar de start van De Nationale Tweelingtest van SBS6. Het programma, dat gepresenteerd wordt door Kim-Lian van der Meij en Kees Tol, versloeg daarmee onder meer Proefkonijnen op NPO3 (607.000) en Bizarre Eters (598.000) op op RTL 5.

Kim-Lian van der Meij en Kees Tol begeleiden in zes afleveringen eeneiige tweelingen langs diverse tests om zo de 'ultieme tweeling' van Nederland te vinden. Zo wordt bijvoorbeeld onderzocht of tweelingen dezelfde angsten, verlangens en smaak delen en worden ze op telepathie getest.

In andere testen ondernemen de tweelingen gezamenlijke activiteiten. Neurowetenschapper en 'tweelingonderzoeker' Dirk Smit voorziet het programma van leuke weetjes en feitjes. Caroline Tensen presenteerde in 2005 al eens de Tweelingtest bij de TROS.

Het best bekeken programma gisteren was het journaal van 20.00 uur, daar stemden bijna, 2,4 miljoen mensen op af, gevolgd door Goede Tijden Slechte Tijden op RTL 4 met ruim 1,9 miljoen kijkers.

null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa
Meer over