RTL komt met autosportblad

HILVERSUM (ANP) - Met het verwerven, vorig jaar, van de uitzendrechten van de Formule 1 en MotoGP gaat RTL nu zijn activiteiten op het gebied van auto- en motorsport uitbreiden. Zo komt de commerciële zender vanaf de eerste week van april met een eigen autosportblad: RTL GP magazine.

Dit bracht RTL vrijdag naar buiten. Het glossy magazine verschijnt zes maal per jaar in een oplage van 50.000 exemplaren. De makers beloven achtergrondreportages, analyses, historie en tests van racewagens en motoren.

RTL heeft een flink aantal uitzendrechten van auto- en motorsporten in huis gehaald. Naast Formule 1 (overgenomen van SBS6) heeft RTL7 MotoGP, A1 Grand Prix, Dakar Rally, DTM, Superbikes en Le Mans. Met al die sporten wil RTL een multimediaal platform opzetten. De website www.rtlgp.nl is in het leven geroepen en ook RTL-text biedt de liefhebbers veel informatie.

RTL GP Club gaat leden helpen bij het regelen van meet & greets met coureurs, komt met prijsvragen en coördineert studiobezoek. RTL GP Reizen regelt reizen naar races. De eerste F1-race van het nieuwe seizoen is 18 maart in Australië.

Meer over