Royal Beach Concert gaat naar Spanje

Het Royal Beach Concert, dat jaarlijks in Den Haag wordt gehouden, gaat naar Spanje. De Spaanse badplaats Moraira staat begin september een week lang in het teken van het Royal Beach Festival. Het evenement moet het toerisme en de economie in de stad en de regio Valencia een impuls geven, zo maakte organisator Bob Reiche maandag bekend.

ANP
Bon Jovi vorig jaar op het Royal Beach Concert in Scheveningen Beeld
Bon Jovi vorig jaar op het Royal Beach Concert in Scheveningen

Reiche tekent dinsdag in het bijzijn van burgemeester Antoni Joan Bertomeu van Moraira en Belen Juste, de minister van toerisme van Valencia, een contract dat meerdere edities van het festival in Spanje garandeert. Het evenement wordt gesteund door de Spaanse overheid. De Spaans-Belgische zangeres Belle Perez is aanwezig bij de ondertekening als ambassadrice van het Royal Beach Festival.

Scheveningen
De volgende Nederlandse editie van het Royal Beach Concert vindt 4 juni plaats in Scheveningen. De grote trekkers zijn dit jaar Elton John, Bryan Adams, de Golden Earring en Do.

Het is de tweede maal dat het Royal Beach Concert in Scheveningen plaatsvindt. Vorige jaar was Bon Jovi de hoofdact. Het evenement trok toen 45.000 bezoekers. De organisatie hoopt dat het Royal Beach Concert uitgroeit tot een van de grootste openluchtconcerten van Europa.

Meer over