Rolling Stones in Arena echt niet om aan te horen

Behalve een voetbalwalhalla moest het ook een poptempel worden. Michael Jackson en Tina Turner beten het spits af. De recensies waren vernietigend....

Ondergetekenden en velen met ons, voelen zich dan ook door de Arena en Mojo Concerts bedrogen. Negentig gulden betaalden we voor een kaartje voor het concert van de Rolling Stones. Door de belabberde akoestiek waren de teksten op de tribune volstrekt onverstaanbaar en leek de band een grote geluidsbrij te produceren. En dat lag zeker niet aan de Stones.

Hun installatie met een vermogen van 250.000 Watt is loepzuiver. Dat hadden we vorig jaar tijdens een concert in Miami al vastgesteld. De Stones zijn al sinds september vorig jaar op tournee. De recensies waren zonder uitzondering jubelend. Ook de geluidskwaliteit werd geprezen.

De Arena heeft de twijfelachtige eer daar een uitzondering op te vormen. Het is te hopen dat de Arena-directie en concertpromotor Mojo daar consequenties aan verbinden. De Arena is onder de huidige akoestische condities absoluut ongeschikt voor popconcerten.

AMSTERDAM Jan Groet

SANTPOORT-ZUID

Susanne Roggen

Vette brij

Met uw juichende recensie van het eerste concert van de Rolling Stones in mijn achterhoofd heb ik op 1 juli het tweede concert bijgewoond. De Stones waren volgens uw verslaggever erg op dreef en hij vond het geluid uitstekend. Dat zou dus een bijzondere avond worden. Helaas!

De conclusie over het bijzonder goede geluid stond in schril contrast met dat wat de bezoekers van de tweede ring mochten aanhoren: een vlakke vette brij. Zelfs in de verte leek dit niet op wat destijds tijdens de Voodoo Lounge concerten in Nijmegen en Rotterdam ten gehore werd gebracht.

De meeste nummers konden pas na zes of zeven maten worden herkend. Teksten gezongen of gesproken waren niet verstaanbaar. De balans tussen de diverse instrumenten en frequenties was hopeloos.

Schandelijk dat kaarten werden verkocht voor die plaatsen. Toch goed voor ongeveer 20.000 bezoekers maal vijf concerten maal 75 gulden. Reken maar uit. Als je dan ook nog het gedoe met de betaling van drank en voer met arena's meerekent, dan krijg je toch echt heimwee naar de Kuip.

Het lijkt mij dat de Stones hun fans en zichzelf hiermee geen dienst hebben bewezen. Belachelijk dat dit soort concerten in een accomodatie worden gehouden, die wat betreft akoestiek vergelijkbaar is met een overdekt zwembad.

ENSCHEDE Gerrit Teunis

Meer over