Robert de Niro en Meryl Streep herenigd in nieuwe film

Robert de Niro en Meryl Streep zullen voor het eerst sinds 1996 weer samen in een film te zien zijn. Het tweetal speelt mee in The Good House, een verfilming van het gelijknamige boek van de Amerikaanse schrijfster Ann Leary.

De Niro en Streep in Falling in Love (1984). Beeld ANP KIPPA
De Niro en Streep in Falling in Love (1984).Beeld ANP KIPPA

Eerder vormden de 69-jarige De Niro en de vijf jaar jongere Streep een succesvol duo in de films The Deer Hunter (1978), Falling in Love (1984) en Marvin's Room (1996).

De rechten voor de verfilming van The Good House, als boek uiterst succesvol, waren bemachtigd door Jane Rosenthal, De Niro's vaste producent. Michael Cunningham (The Hours) schrijft het scenario. Het verhaal gaat over Hildy Good (Streep), een voormalige alcoholiste die vanwege een vriendschap met een nieuwe plaatsgenote de banden met een oude vriend (De Niro) weer aantrekt.

Het is nog niet bekend wie de film met de beide Oscarwinnaars zal regisseren.

Robert de Niro Beeld John Shearer/Invision/AP
Robert de NiroBeeld John Shearer/Invision/AP
De Niro (rechts) en Streep met toenmalig gouverneur van New York George Pataki bij de lancering van het Tribeca Film Festival in 2001. Beeld epa
De Niro (rechts) en Streep met toenmalig gouverneur van New York George Pataki bij de lancering van het Tribeca Film Festival in 2001.Beeld epa
Meer over