Review

Rihanna's ANTI is nogal saai

Het is allemaal te weinig om van ANTI een goede, laat staan een belangwekkende plaat te maken.

null Beeld
Beeld

Ze heeft de spanning aardig weten op te bouwen. Rihanna, de inmiddels 27-jarige popster, kondigde haar achtste album ANTI al maanden geleden aan, maar een precieze datum kwam er niet. En toen, vorige week woensdag, kwam daar ineens de single Work met rapper Drake. Laat op de avond volgde, exclusief via streaming-site Tidal, het album.

Er ging van alles mis met de release. Het album werd teruggehaald, bleek vervolgens even gratis te downloaden en is inmiddels op iTunes te koop met drie extra nummers. Ook daar staan de drie hitsingles die Rihanna vorig jaar uitbracht niet tussen. Vreemd, want het brutale Bitch Better Have My Money had de plaat beslist goed gedaan.

Rihanna
ANTI
Westbury Road/Roc Nation

Nogal saai

ANTI, Rihanna's eerste album in meer dan drie jaar, is namelijk nogal saai. Productioneel gebeurt er weinig opmerkelijks en de liedjes zijn ingetogen en vaak nondescript. Het klinkt allemaal een beetje lui, alsof de zangeres die op haar 24ste al meer Amerikaanse nummer-1-hits had dan Madonna, andere dingen aan haar hoofd had.

Work is wat dat betreft exemplarisch. Aardige dancehall-beat, maar zowel Rihanna als Drake verzuimt het liedje een krachtige invulling te geven.

Never Ending heeft een zanglijn gejat van Dido's Thank You en op de verrassende cover Same Ol' Mistake van indie-rockers Tame Impala doet Rihanna niet veel meer dan het liedje opnieuw inzingen in de bestaande backing-track.

Sterk is de ballad Higher, die na twee minuten beslist te vroeg wordt afgebroken, en het soulnummer Love On The Brain, waarin Rihanna even aan Amy Winehouse doet denken. Maar het is allemaal te weinig om van ANTI een goede, laat staan een belangwekkende plaat te maken.

Ontvang elke dag de Volkskrant Avond Nieuwsbrief in uw mailbox, met het nieuws van vandaag, tv-tips voor vanavond, en alvast zes artikelen uit de krant van morgen. Schrijf u hier in.

null Beeld AFP
Beeld AFP
Meer over