Rel tijdens Super Bowl: Aguilera verprutst Amerikaans volkslied

AMSTERDAM - Na nipplegate heeft de Amerikaanse superbowl-traditie er weer een rel bij: national-anthem-gate. De uitverkoren artieste van dit jaar, Christina Aguilera, ging zo op in haar emoties dat ze een complete zin vergat tijdens het zingen van de Star-Spangled Banner.

Van onze redactie
null Beeld

De fout werd door miljoenen gehoord. Het Amerikaanse sportevenement van het jaar is ook het best bekeken tv-evenement van het jaar. Zeker 100 miljoen mensen zagen gisteren hoe de Green Bay Packers wonnen van de Pittsburgh Steelers in het imposante stadion van de Dallas Cowboys. En hoorden dus ook hoe de platinablonde zangeres de plank missloeg tijdens het openingsnummer.

Woorden
Niet alleen zong ze een zin tweemaal, ook haalde ze een aantal woorden door elkaar. En dat terwijl de tekst van het Amerikaanse volkslied normaliter niet voor problemen zorgt. Het zijn de melodie en de hoge noten die bij de uitvoerende artiest nog wel eens tot ademnood kunnen leiden.

Op Twitter leidde Aguilera's misstap direct tot grote consternatie. American Football is al snel trending topic, maar de tweets over volksliedgate waren amper bij te houden.

Oprecht
Christina Aquilera - uiteraard bang voor grote imagogevolgen - was er snel bij met een reactie: 'Ik kan alleen maar hopen dat iedereen mijn liefde voor dit land kon voelen en dat de ware oprechtheid waarmee ik het lied heb gezongen, is overgekomen.'

De tekst van het Amerikaanse volkslied:

Oh, say can you see
by the dawn's early light
What so proudly we hailed at the twilight's last gleaming?
Whose broad stripes and bright stars through the perilous fight,
O'er the ramparts we watched were so gallantly streaming?
And the rocket's red glare, the bombs bursting in air,
Gave proof through the night that our flag was still there.
Oh, say does that star-spangled banner yet wave,
O'er the land of the free and the home of the brave?
En beluister wat Christina ervan maakt:

null Beeld
null Beeld
Meer over