Reizen Waes, Endeavour Morse, De ijzeren eeuw, The Roast of Justin Bieber, Eurovision's greatest

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Reizen Waes Beeld NPO
Reizen WaesBeeld NPO

Reizen Waes

NPO 3, 20.30 UUR

Start van nieuwe reeks reisrepor tages waarin programmamaker Tom Waes zich waagt aan atypische vakantiebestemmingen. In deze aflevering maakt Waes met een tweedehands Mercedes een roadtrip door Albanië. En hij stopt bij een van de grootste wietplantages van Europa.

Endeavour Morse

EEN, 20.35 UUR

Eerste aflevering van een prequel serie over de jonge jaren van de legendarische Inspector Morse in het Oxford van de jaren zestig. Na de op het oog natuurlijke dood van een studente, vermoedt de beginneling Endeavour dat er iets niet helemaal pluis is. Zijn nieuwe baas, CS Bright, wil er echter niks van weten.

De ijzeren eeuw

NPO 2, 21.05 UUR

Nieuwe serie van de makers van De Gouden Eeuw (2012) over het Nederland van de 19de eeuw. Iedere aflevering staat één sleutelfiguur centraal, te beginnen met Lodewijk Napoleon. Matthijs Lok vertelt over Lodewijks grootse plannen voor Assen. Annie Jourdan bespreekt zijn verbouwing van het Paleis op de Dam.

The Roast of Justin Bieber

COMEDY CENTRAL, 21.35 UUR

Popster Justin Bieber laat zich te kakken zetten door onder anderen basketballer Shaquille O'Neal, huishoudkoningin Martha Stewart (!), anchorman Ron Burgundy en rapper Snoop Dogg. 'Mensen haten jou meer dan Kim Jong-un. Sterker: hij gebruikt jouw muziek als martelinstrument', aldus O'Neal.

Eurovision's greatest

BBC 1, 22.00 UUR

Het Eurovisie Songfestival bestaat 60jaar en dat wordt gevierd met een groot reünieconcert in de Apollo Hammersmith in Londen. Met optredens van winnaars als Lordi (die met die horrorkostuums), Dima Bilan (die met een schaatser als decorstuk) en Emmelie de Forest (die met de blote voeten).

Meer over