‘Regionale’ MTV Award voor Within Temptation

Prijzenfestijn MTV had dit jaar geen echte winnaar...

AMSTERDAM Within Temptation heeft gisteravond in München de MTV Europe Music Award voor ‘Best Dutch & Belgian Act’ gewonnen. Het was één van de 31 uitgereikte trofeeën tijdens het jaarlijkse prijzenfestijn. Naast elf awards in internationale hoofdcategorieën werden er twintig ‘regionale’ awards uitgereikt.

De Europese Music Awards werden voor de veertiende maal uitgedeeld, maar voor het eerst in de historie waren de kijkers de baas: er werden meer dan 50 miljoen stemmen uitgebracht.

Een echte grote winnaar was er dit jaar niet: alleen de Canadese rock chick Avril Lavigne en de Engelse band Muse wonnen elk twee awards. Lavigne werd uitgeroepen tot beste soloartiest (ze liet collega’s als Justin Timberlake en Christina Aguilera achter zich) en schreef ook de categorie ‘Meest Aanstekelijke Track’ op haar naam, voor haar hit Girlfriend.

Muse werd verkozen tot ‘Best Headliner’ (een categorie voor live-prestaties) en won de award voor de ‘regio’ Groot-Brittannië en Ierland. De Amerikaanse rockgroep Linkin Park was de beste band, album van het jaar werd Loose van Nelly Furtado, Rihanna was de beste urban-artiest. De prijs waarvoor de artiesten zelf mochten stemmen, ging naar Amy Winehouse.

Artiesten als Foo Fighters, Avril Lavigne, Tokio Hotel, Amy Winehouse en Babyshambles gaven acte de présence, rapper Snoop Dogg praatte het geheel aan elkaar. MTV zendt vandaag de beelden uit.

Meer over