BladPrivé

Rechtszaak of niet, Privé stort zich weer op Hazes en Maasland

Wat is lezenswaardig deze week? Hoewel er niets nieuws te melden is, duikt de Privé weer in het liefdesleven van André Hazes en Bridget Maasland.

De cover van de Privé.  Beeld
De cover van de Privé.

Het is uit tussen André Hazes jr. en Monique Westenberg. Hazes heeft een nieuwe vriendin, Bridget Maasland. Zij is bekend van de televisie. De laatste jaren is Maasland – o ironie – vooral te zien als presentator van RTL Boulevard, een roddelprogramma.

Het is vooral het leeftijdsverschil dat de roddelpers op scherp heeft gezet. Hazes is 25, Maasland 45. Het nieuws drong ook door tot de reguliere media, in columns en rubrieken zoals deze. Het werd een mediakwestie.

In de berichtgeving gooide marktleider Privé – de oplage was in 2018 ongeveer 100 duizend – de beuk er het hardst in. Vorige week zette de redactie een foto van het zoontje van Hazes groot op de cover, met in kolossaal formaat de woorden ‘Kleine jongen’, en de verklarende tekst ‘Hoe leg je hem dit uit?’ Kleine jongen is een van de hits van Hazes sr.

De foto van het jochie zorgde voor veel beroering. Paul de Leeuw wond er op Instagram geen doekjes om: ‘Schoften!’, was zijn tekst bij de foto van de Privé-cover. Hazes jr. noemde de plaatsing schofterig en kondigde aan dat Privé wordt aangeklaagd vanwege de schending van het portretrecht van zijn kleine jongen.

Hoofdredacteur Evert Santegoeds begon zijn verweer alvast bij Veronica Inside. Hij wees erop dat de ouders vaak foto’s van hun zoontje deelden op Facebook en Instagram. Als zij het doen, redeneerde hij, mag ik het ook.

De omstreden cover van Privé nummer 46, met daarop de zoon van André Hazes en Monique Westenberg. Beeld
De omstreden cover van Privé nummer 46, met daarop de zoon van André Hazes en Monique Westenberg.

Deze week publiceert Santegoeds foto’s van Hazes en Maasland. Ze zijn stiekem genomen, op een avond in Amsterdam waar ze een feest bijwoonden. ‘Als Assepoester vertrok Bridget reeds rond middernacht in haar eentje van het feest en ging zij naar huis.’

Omdat er verder niets te melden is, raadpleegde Privé ‘exclusief’ de eigen astroloog. Zij leutert er wat op los over ‘gedreven en impulsieve André’ en ‘principiële en zorgzame Bridget.’

Het Telegraaf-vehikel doet verder wat het altijd doet: verhaaltjes van en over bekende mensen opblazen. Wanhopig vraagt het blad zich bijvoorbeeld af waar Kees van Nieuwkerk is, de zoon van. In het buitenland, is het antwoord. Ook prins Andrew (interviewdebacle) en Tim Krabbé (boek over moordenaar) krijgen aandacht.

Hoe curieus de relatie van BN’ers met Privé soms is, blijkt uit een stuk over het huwelijk van Erland Galjaard en Wendy van Dijk. Dat is, voorlopig in elk geval, gered. Begin dit jaar stortte Privé nog een bak ellende over het echtpaar uit. Desondanks gaf Van Dijk monter een interview. ‘We gaan gezellige dagen met elkaar tegemoet.’

Meer over