CD-recensieFuture

Rapper Future weer te lang van stof op nieuw album ★★★☆☆

Rapper Future Beeld
Rapper Future

Het is tot dusver niet bepaald het jaar van de grote hiphopalbums, maar daar meldt zich de productiefste van alle rappers uit de commerciële voorhoede: Future uit Atlanta, die sinds 2015 met vijf studioalbums bovenaan de Amerikaanse albumlijsten stond en ook tussendoor van alles uitbracht.

Volgens de maker is High Off Life een poging om wat vrolijkheid te brengen in donkere tijden. Dat lukt bij vlagen uitstekend, hoewel je de bijna traditionele zwakke kanten van een Future-album ook nu weer kunt afvinken. Waarom altijd 70 minuten muziek (alsof hij nog in volle cd-schijfjes denkt)? En waarom altijd die paar gemakzuchtige stoplappen van het type Hard To Choose One, waarin de trap-beat verveeld voortploft en Future niets te melden heeft?

Er staat een handvol bangers tegenover, waarbij opvalt dat gastbijdragen van prominente collega’s Future lijken te inspireren: Harlem Shake (met Young Thug), Solitaires (met Travis Scott) en richting het einde het onweerstaanbare Life Is Good (met Drake), die al eerder dit jaar een hit was.

Future

High Off Life

Pop

★★★☆☆

Epic/Sony

Meer over