Radiohead maakt muziek voor theaterversie The Hunger Games

De Britse rockband Radiohead maakt de muziek voor de theaterversie van The Hunger Games. Radiohead-voorman Thom Yorke heeft intussen al een aantal nummers gecomponeerd die in deze muziektheaterproductie van onder meer de Amerikaanse filmproductiemaatschappij Lionsgate en Imagine Nation van de Nederlandse producenten Robin de Levita en Kees Abrahams te horen zullen zijn.

Hein Janssen
Zanger Thom Yorke van de Britse Rockband Radiohead. Beeld epa
Zanger Thom Yorke van de Britse Rockband Radiohead.Beeld epa

Het plan om in Londen naast het Wembley Stadion hiervoor een geheel nieuw theater te bouwen, is intussen van de baan. Een van de financiers heeft zich uit het project teruggetrokken. Toch wil Lionsgate door met de theaterversie, als spin-off voor de vier Hunger Games-films die tussen 2012 en 2015 in de bioscoop zijn uitgebracht. Op dit moment worden onderhandelingen gevoerd over een locatie in New York, waar de voorstelling vanaf medio 2018 te zien zal zijn.

Theu Boermans zal het theaterspektakel gaan regisseren. Hij is ook betrokken bij het script dat is gebaseerd op de boeken van de Amerikaanse schrijfster Suzanne Collins. Het concept van de show zal gebaseerd zijn op dat van Soldaat van Oranje, de musical waarin Boermans en De Levita al eerder samenwerkten. Hierin wordt met een rond decor een draaiende publiekstribune op een theatertechnisch innovatieve manier het verhaal verteld.

Met de medewerking van Radiohead hebben de producenten intussen een grote troef in handen. Deze week werd ook bekend dat Thom Yorke de soundtrack zal maken voor de horrorfilm Suspiria, waarin onder anderen Tilda Swinton te zien zal zijn.

Trailer boekverfilming The Hunger Games

Meer over