Radio-dj biedt zich aan voor open dag op de Wallen

AMSTERDAM (ANP) - Radio-dj ADHDave heeft zich vrijwillig aangemeld als een van de gigolo's tijdens de open dag op de Amsterdamse Wallen. Hij deed dat vrijdagochtend tijdens de ochtendshow die hij samen met Patricia van Liemt presenteert op radiozender 100 procent NL.

In het programma was Mariska Majoor, initiatiefneemster van de open dag op 31 maart, te gast. Ze vertelde dat dit keer ook mannen plaats nemen achter de befaamde rode vensters. ADHDave gaf daarop aan dat het hem ook wel eens leuk zou lijken om een keertje in de huid te kruipen van een prostituee, liet de radiozender vrijdag weten. Majoor nodigde hem daarop direct uit mee te doen op de open dag, waarmee de dj spontaan instemde.

,,Het is een droom om als man een keer achter het glas te zitten en dan te zien hoe vrouwen naar je kijken. Ik ben benieuwd naar die blik in hun ogen'', zei ADHDave. Overigens blijft de dj niet alleen achter het raam zitten. ,,Het is de bedoeling dat hij ook echt aan het werk gaat'', zei een woordvoerder van de radiozender. Op de vraag of zijn vrouw daar wel mee kan leven, antwoordde de dj: ,,Nou, dat vindt ze hartstikke leuk!''

De open dag vindt voor de tweede keer plaats en heeft als doel het imago van de roemruchte hoerenbuurt op te krikken. Bezoekers kunnen onder meer een kijkje nemen achter de schermen van bordelen en sekstheaters. De 'heren van lichte zeden' staan op het Oudekerksplein, waar op die dag ook een standbeeld ter ere van alle prostituees in de wereld wordt onthuld.

Meer over