Radio 2 begint aan 156 uur durende Top 2000

Met A View To A Kill van Duran Duran is Radio 2 begonnen met de veertiende editie van de Top 2000. Op Eerste Kerstdag om 12 uur opende Radio 2-dj Bert Haandrikman de 156 uur durende marathonuitzending in het Top 2000 Café in Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum. Elf dj's tellen af tot de jaarwisseling. Iets voor middernacht op oudejaarsavond is de top 3 te horen: Stairway to Heaven van Led Zeppelin, Hotel California van The Eagles en Bohemian Rhapsody van Queen.

null Beeld ANP
Beeld ANP

The Beatles zijn zoals zo vaak hofleverancier van de ranglijst, dit jaar zijn ze met 49 nummers in de Top 2000 vertegenwoordigd. The Rolling Stones hebben 36 noteringen, vier meer dan vorig jaar. De lijst telt 224 Nederlandstalige nummers. Van de nationale artiesten is BLØF dit jaar aanvoerder met 17 songs. Boudewijn de Groot is de hoogst genoteerde Nederlandse artiest met Avond op nummer 5.

Tijdens de stemweek in november is een recordaantal van 3,2 miljoen stemmen uitgebracht voor liedjes op de hitlijst, ongeveer 240.000 mensen gaven hun favoriete nummers door. Vorig jaar trok Radio 2 tussen kerst en oud en nieuw 8,2 miljoen luisteraars.

Luisteraars kunnen de uitzendingen dagelijks bijwonen van 8 tot 23 uur. De uitzendingen zijn ook in beeld te volgen, onder meer via de website van Radio 2 en het digitale themakanaal Cultura24.

Meer over