Radio 1 mee met WK-supporters naar Duitsland

HILVERSUM (ANP) - Radio 1 reist het komend wereldkampioenschap voetbal mee met het Oranjelegioen naar de Duitse steden waar het Nederlands elftal speelt. De publieke omroep heeft in de speelsteden die Oranje aandoet (of kan aandoen) tijdelijke uitzendfrequenties aangevraagd.

Daardoor kunnen fans die ter plaatse zijn meeluisteren naar het commentaar van onder meer Langs de Lijn.

Om te beginnen in Leipzig zenden de programmamakers uit op een lokale frequentie. Zij hopen dat helemaal tot in finalestad Berlijn te blijven doen. De frequentie in Leipzig is al geregeld, in andere steden zijn frequenties aangevraagd. ,,Die aanvragen zijn nu in een afrondende fase'', aldus de woordvoerster van Publieke Omroep woensdag.

Programma

Radio 1 verzorgt in Duitsland een programma dat op wedstrijddagen uitsluitend te horen is in de betreffende speelstad, speciaal voor supporters in en buiten het stadion. De uitzending is bedoeld voor zowel diegenen die een toegangskaartje hebben als de mensen die zich verzamelen voor grote tv-schermen in de stad.

Langs de Lijn-presentator Robbert Meeder begint met de lokale uitzending voor de supporters als ze nog op weg zijn naar het stadion of naar het centrale Oranjeplein. Met interviews, voorbeschouwingen en de laatste nieuwtjes over de opstellingen telt hij de minuten af tot de aftrap.

Commentaar

Verslaggevers Jack van Gelder en Bas Ticheler verzorgen het commentaar bij de wedstrijd zelf. Zodra het eindsignaal heeft geklonken, krijgen ook de Oranjesupporters ter plaatse direct de commentaren, bespiegelingen van de deskundigen en de interviews met spelers en bondscoach te horen. Bovendien gebruikt de Supportersclub Oranje de zender om zijn mededelingen te doen.

Meer over