Producent ontkent probleem Koning van Katoren

Producent Kees Kasander is niets bekend van een rel rond zijn nieuwe film Koning van Katoren. Dat liet hij donderdag weten nadat woensdag berichten over de inbeslagname van de film in de media verschenen. Producent Kasander zou de Italiaanse acteurs en medewerkers niet hebben betaald. Die hebben zich verenigd in het actiecomité Pay Kasander Pay.

- Regisseur Ben Sombogaart (2e van L) op de set van de film Koning van Katoren. Beeld anp
- Regisseur Ben Sombogaart (2e van L) op de set van de film Koning van Katoren.Beeld anp

'Wij weten van niets en de film is niet in beslag genomen', stelt Kasander donderdag tegenover entertainmentdienst BuzzE. 'En van een comité Pay Kasander Pay hebben wij nog nooit gehoord. De film gaat gewoon 5 december in première." De producent erkent wel dat 'wat minder frisse dingen' zijn gebeurd tijdens de opnames in Italië. 'Maar daar weten wij niets van. Mochten mensen niet betaald zijn, dan kan dat natuurlijk niet en moet dat recht worden gezet." Hij heeft een onderzoek ingesteld naar de mogelijke misstanden.

Volgens de rechtbank in Amsterdam heeft een Italiaanse filmmaatschappij woensdag gevraagd of de rechters voldoende juridische gronden zagen om de film in beslag te kunnen laten nemen. Dat is volgens de rechtbank het geval.

Koning van Katoren is de verfilming van het beroemde boek van Jan Terlouw over de 17-jarige Stach, die de gestorven koning van Katoren wil opvolgen. De zes zure ministers die de macht hebben, geven Stach zeven onuitvoerbare opdrachten. De hoofdrollen worden vertolkt door Mingus Dagelet en Abbey Hoes.

Regisseur Ben Sombogaart was donderdagochtend niet bereikbaar.

Meer over