NieuwsNo Time To Die

Producent: de rol van James Bond zal nooit door een vrouw gespeeld worden

Daniel Craig heeft bevestigd dat No Time To Die zijn laatste Bond-film wordt, maar zijn vertrek is volgens producent Barbara Broccoli geen aanleiding om voor het eerst een vrouw te casten voor de rol. Dat zegt ze in een interview met Variety

Lashana Lynch werd getipt als de nieuwe James Bond.Beeld AFP

‘We zijn inderdaad op zoek naar een nieuwe acteur voor de Bond-rol, van wat voor afkomst dan ook. Maar het wordt wel een man’, zegt de producent, die sinds de jaren ’90 samen met haar broer Michael G. Wilson aan het hoofd staat van de franchise.

Volgens Broccoli komt dat niet doordat vrouwen niet geschikt zouden zijn voor dit soort personages. ‘Ik geloof dat we nieuwe personages voor vrouwen moeten verzinnen – sterke vrouwelijke personages. Ik heb weinig interesse in het toewijzen van een mannelijke rol aan een vrouw.’ Dit doet vrouwen tekort, aldus Broccoli, ‘want zij zijn veel interessanter dan zo’n rol’.

Actrice Lashana Lynch, eerder te zien in Captain Marvel, werd in Hollywood getipt als de nieuwe Bond. Ze wordt als nieuw personage geïntroduceerd in No Time To Die. Hoewel Lynch een ‘00' – een geheim agent van de Britse inlichtingendienst MI6 – speelt, maakt dat van haar nog niet de nieuwe Bond, aldus Broccoli.

Eerder deze week werd bekend dat Billie Eilish de titelsong van de nieuwe James Bond-film voor haar rekening neemt. De 18-jarige zangeres uit Los Angeles is de jongste artiest ooit die haar naam aan het prestigieuze filmnummer verbindt.

No Time To Die is vanaf begin april in de bioscoop te zien.

Meer over