Prinses Diana populair onder filmmakers: drie films in de maak

De Britse prinses Diana is 15 jaar na haar dood plotseling erg populair onder filmmakers. Er zijn op dit moment drie films over haar leven in de maak.

Heleen van Lier
Diana in 1988. Beeld getty
Diana in 1988.Beeld getty

Na de aankondiging van de film Diana en Caught in Flight- over haar relatie met hartchirurg Hasnat Khan - is nu nog een film aangekondigd. Deze film is gebaseerd op het boek van haar bodyguard Ken Wharfe.

Het echte leven
Wharfe kwam in 2007 met een controversieel boek over de prinses. De nieuwe Diana-film is vanuit zijn perspectief, en zal gaan over de jaren voorafgaand aan de scheiding van prins Charles en Diana. Volgens producent Stephen Evans laat de film het 'echte leven' van de prinses zien. De crash of haar relatie met Dodi Al-Fayed, die met haar de dood vond, komen niet aan bod.

Het is nog niet bekend wie Diana gaat spelen. Volgens geruchten zijn Charlize Theron en Carey Mulligan serieuze kanshebbers. Voor de film Diana worden Keira Knightley en Scarlett Johansson genoemd. En de Amerikaanse actrice Jessica Chastain gaat Diana in Caught in Flight spelen.

Potentiële Diana's: Charlize Theron © ANP Beeld
Potentiële Diana's: Charlize Theron © ANP
Keira Knightley © ANP Beeld
Keira Knightley © ANP
Carey Mulligan. © ANP Beeld
Carey Mulligan. © ANP
Scarlett Johansson. Beeld epa
Scarlett Johansson.Beeld epa
Jessica Chastain. Beeld getty
Jessica Chastain.Beeld getty
Meer over