SatireDe Speld

Praktische informatie voor de deelnemers van de Vuelta

Ben jij door je wielerploeg geselecteerd om deel te nemen aan de Ronde van Spanje? Dan vind je in dit bericht alle praktische informatie die je nodig hebt.

Renners in actie tijdens de 17de etappe van de Vuelta 2018. Beeld EPA
Renners in actie tijdens de 17de etappe van de Vuelta 2018.Beeld EPA

Bereikbaarheid

We adviseren je om op tijd te vertrekken en vrijdagavond al aanwezig te zijn. De Vuelta start in Torrevieja. Het is niet makkelijk om hier met het openbaar vervoer te komen, de organisatie zet bussen in. De Nederlandse bus vertrekt vrijdag om 10.00 uur vanaf het Jaarbeursplein in Utrecht en stopt verder nog in Eindhoven (11.00 uur) en Gestel (11.05 uur).

Wil je op eigen gelegenheid naar Spanje reizen? Neem dan met de auto de A2 richting Budel en neem de 673ste afslag, richting Torrevieja. Naar Spanje fietsen raden we ten zeerste af; kan het echt niet anders, neem dan een knecht mee die de weg goed kent.

Eten

Tot en met de eerste etappe ben je verantwoordelijk voor je eigen eten en drinken, dus zorg dat je iets bij je hebt voor onderweg, bijvoorbeeld een stronk ontbijtkoek of een jerrycan met ketonen.

Slapen

We hebben geprobeerd zo veel mogelijk eenpersoonsbedden te reserveren, maar het kan zijn dat je gedurende de Vuelta een of twee avonden het bed deelt met Wilco Kelderman.

Weer

Het wordt warm! Neem zonnebrand mee. Neem verder mee: slippers, laarzen, schoon ondergoed, een waterdichte jas en een hoed tegen de zon. En fietskleding natuurlijk.

Fiets

Je krijgt een fiets van je team. Wil je graag je eigen fiets meenemen? Stuur dan even een mailtje naar: bicicletapropia@vuelta.es.

Als je nog vragen hebt, dan kun je ze stellen aan Rien (06-45319542), of Leon (+34 215 3421 201). Wij hebben er heel veel zin in, en we hopen jij ook!

Meer over